Over mij

Van loondienst in de transportwereld naar freelance ontwerper

Ik weet nog goed dat ik een vacature in de krant zag (ja zo lang is dat geleden).. communicatie medewerker bij een transportbedrijf. Ik dacht.. dit sluit niet helemaal aan waarvoor ik een diploma gehaald heb (Leisure & Hospitality) maar de functieomschrijving leek mij uitdagend en afwisselend. Dus reageerde ik.. 

Lang verhaal kort, ik kon beginnen. Mijn allereerste fulltime baan in de transportwereld. Ik had leuke collega’s en leerde veel van de hectische wereld van Fashion Logistiek. Na een aantal jaar kwam dan helaas het trieste bericht.. faillissement. Mede door het omvallen van grote partijen als V&D etc. 

Noodgedwongen op zoek naar een andere baan dus.. In de transportwereld was nog genoeg werk dus een andere baan had ik zo gevonden. Na een aantal jaar in deze branche kwam ik erachter dat ik vaak wel leuke collega’s had maar het werk paste niet goed bij mij. Ik kreeg er geen energie van en was nogal opgebrand iedere dag. Ik ben altijd erg creatief geweest en als hobby had ik ook een webshop in sieraden waarbij ik ook weleens op markten stond.

Destijds had ik totaal geen verstand van marketing, websites bouwen of iets wat met een bedrijf opbouwen te maken had, dus bleef dit ook bij een hobby.. totdat.. ik erachter kwam dat er weldegelijk veel mogelijkheden voor me waren, alleen had ik hiervoor nog een lange weg te gaan.

Ik kwam erachter dat er wél mogelijkheden waren

Na onderzoek gedaan te hebben kwamen er telkens creatieve beroepen naar voren. Met een lekkere sceptische houding dacht ik, hier is toch geen werk in te vinden! Totdat ik erachter kwam dat er juist erg veel mogelijkheden in zijn, zeker tegenwoordig in de online wereld. Ik zat alleen in de verkeerde vijver te vissen. 

Ik ben een opleiding grafische vormgeving gaan volgen in Amsterdam naast mijn fulltime baan. Dit vond ik zo leuk om te doen dat ik mijzelf ook wilde verdiepen in de psychologie van design en koopgedrag van mensen. 

Hierna ben ik mij ook gaan specialiseren in marketing en het strategisch indelen van websites. Vragen als.. Hoe kun je design het beste combineren met inhoud en online de beste versie van jezelf visueel vertalen? Het stuk vormgeving, met technische kennis van websites en marketing is een gouden combinatie en doe ik nu echt iets wat ik leuk vind.

Ik heb nog ca. 2 jaar in loondienst gewerkt als grafisch commercieel medewerker bij een Vlaggenproducent. Hierbij heb ik veel ervaring opgedaan voor de opmaak van (groot) drukwerk en heb ik een netwerk opgebouwd van leveranciers in deze sector. Buiten websites lever ik dus ook op aanvraag drukwerk, beursmaterialen en overige reclameproducten. Enkele voorbeelden van deze projecten zie je op vlagdirect.nl

En nu..?

Dit wordt geen sprookje, happily ever after verhaal, geen zorgen. Na hard werken, tegenslagen en veel leeruren doe ik nu wel wat ik leuk vind en blijf ik mezelf ontwikkelen op het gebied van webdesign, UI & UX design en marketing. Mijn doel is om ambitieuze ondernemers te helpen aan een aansprekende website met goede inhoud. 

Ben je nu overtuigd dat wij kunnen samenwerken of wil je nog meer van mij weten, dat kan natuurlijk ook 🙂

Neem dan vrijblijvend contact met mij op.